Përvjetori i 48-të i Ditës së Tokës, Google nderon iniciativën globale me një Doodle

0
164

Google i ka kushtuar një doodle të veçantë Ditës së Tokës, një ditë për të menduar rreth bukurisë së vendit dhe llojet e kafshëve në Tokën.

Google ka shfaqur antropologen e njohur botërore Dr Jane Goodall flet për rëndësinë e ruajtjes së mjedisit.

Dr Goodall 84 vjeç, është e njohur për studimin e saj për jetën sociale dhe familjare të shimpanzeve në Tanzani në vitet 1960.

Ajo teorizoi se njerëzit nuk janë speciet e vetme që kanë personalitete individuale, një mënyrë shumë të pazakonshme të të menduarit në atë kohë.

Ajo vëzhgoi sjelljet “njerëzore” duke përfshirë përqafime, puthje të shimpanzeve,si dhe emocione duke përfshirë gëzimin dhe pikëllimin.

Ekspertja e sjelljes së kafshëve, konservatore, aktiviste dhe mbrojtwse e kafshëve ka bashkëpunuar me Google për Doodle-in e saj vjetor të Tokës.

Google thotë: “Jane ndan mesazhin e saj personal me botën në Ditën e Tokës 2018, duke përfshirë disa nga frymëzimet e saj dhe atë që mund të bëjmë të gjithë për të pasur një ndikim pozitiv në planetin tonë”.

Përshtatur nga Jugunews. Të drejtat të rezervuara.

Shkruaj nje koment