200 mijë euro investim,nga 1 janari Hollanda nuk do të ketë më këtë emër

Që nga 1 janari, Holanda nuk do të ketë më këtë emër. Me një vendim të qeverisë, ajo do të quhet thjesht “Vendet e Ulëta”.

Sipas mediave të huaja, qeveria e Holandës investoi 200 mijë euro për të ndërruar emrin dhe sipas autoriteteve është një ndërmarrje që ia vlen pasi bëhet fjalë për rritjen e të ardhurave të këtij vendi sidomos nga turizmi dhe se është edhe në vetë interesin e qytetarëve.

Pas këtij vendimi pritet të të ketë ndryshim edhe në logon ndërkombëtare që do të ketë një ndërthurje të 2 simboleve ‘NL’ që është shkurtimi i ‘Netherland’ që përkthehet Vendet e Ulëta në gjuhën angleze dhe një tulipan portokalli që do të zëvendësojë logon aktuale, që ka simbolin e tulipanit përkrah emrit Holandë.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment