2023 pritet te jete nje nga vitet me te nxehta ne bote

0
146

Viti i ardhshem pritet te jete viti i 10-te radhazi ne te cilin temperaturat globale nuk pritet te ulet ne kufirin 1 grade Celcius. Sipas mediave te huaja, parashikimi vlereson se temperaturat mesatare globale ne vitin 2023 do te jene rreth 1.2 C. Temperaturat ne vitin 2023 parashikohen te jene midis 1.08C dhe 1.32C mbi mesataren para industriale. Sipas eksperteve rritja e metejshme e temperaturave parashikohet te coje ne efekte shkaterruese per njerezit dhe natyren, duke perfshire me shume thatesire, dhe semundje te lidhura per shkak te nxehtesise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here