3 mijë gra të dhunuara në vit, shumica e denoncimeve për dhunë fizike dhe seksuale

0
107

Edhe pse në 2022, gratë dhe vajzat, janë më shpesh viktimë e dhunës.

“Nëse më parë gratë që denonconin ishin 50-60 vjeç dhe kishin vite që e duronin dhunën, shohim që fasha është ulur, kemi 20-30-40 vjeçe këto janë ato grupmosha që denoncojnë më shpesh. Kjo d.m.th që gratë nuk e trajtojnë më dhunën si diçka private që ngel brenda mureve të shtëpisë”, thotë Ejnxh Pepa, koordinatore e linjës “alo 116”.- Advertisement –

Vetëm për vitin 2022, mbi 3000 gra dhe vajza kanë kërkuar ndihmë, pasi ishin të dhunuara, jo vetëm nga bashkëshorti, por dhe familjarë të tjerë.

Shkruaj nje koment