Rriten rastet/ Lazarat 10 familje te prekura me Covid 19

0
227

Fshati Lazarat , sipas eksperteve te shendetesise po shenon rastet me te shumta te te prekurve me Covid 19.
Ndryshe nga me pare ku rastet ishin sporadike tashme kemi te bejme me disa persona brenda familjes qe rezultojne pozitiv. Por sipas specialisteve prane qendres shendetesore ne kete fshat gjendja e te prekurve paraqitet nen kontroll duke u kaluar me simptoma te lehta.
“Aktualisht jane 10 familje ku te gjithe familjaret jane te infektuar me Covid 19. Ata shfaqen me simptoma te lehta pa patur probleme te renda. Shkak i perhapjes se virusit eshte vete fakti qe eshte fshat dalin mblidhen bashke. Vakirat ku shkojne jane vater.Ndiqen vazhdimisht , kurohen ne shtepite e tyre. Ne kemi numrat e tyre dhe na telefonojne , jemi ne kontakt . E rendesishme eshte te shmangen kryesisht te rinjte kontaktet kur shkojne ne qytet , te shmangin lokalet dhe te mbahet maska sidomos gjate levizjes ne furgona”
-thotë mjekja Fatbardha Kekezi.

Ne fshatin Lazarat jane infektuar me Covid mbi 200 persona.

Shkruaj nje koment