Pas një shkrimi në Newsalbania.al Erion Braçe kërcënon gazetarin Vladimir Muçaj

0
74

Ditën e sotme datë 27 maj 2021 gazetari Vladimir Muçaj në median online Newsalbania.al ka publikuar një analizë-opinion për rezultatet zgjedhore të 25 Prillit. Në analizën e tij gazetari përmend shifra dhe komente duke permendur dhe z.Erion Brace si aktor e faktor në këto zgjedhje si ish deputet dhe deputet në Qarkun Fier për bashkinë Divjakë. Gazetari Muçaj ka bërë një analizë te detajuar në shifra dhe fakte duke përmbushuur angazhimin e tij si gazetar profesionist prej 25 vitesh. Dy ore pas publikimit të analizës-opinion dtën e sotme dhe saktesisht në oren 15.56 minuta në Newsalbania.al gazetari& analist Vladimir Muçaj telefonohet nga numri i celularit 0696002505.

Telefonuesi prezantohet se ështe Erion Braçe, deputet aktualisht zv/ kryeministër. Me gjuhë arrogante intimiduese dhe kërcënuese ka folur Erion Braçe me gazetarin Muçaj. Dhe pse gazetari eshte munduar te ruaj qetesinë e komunikimit ka qene e pamundur sepse Brace ka qene agresiv në komunikim madje ka folur gjatë në telefon dhe e ka mbyllur në mënyré demostrative duke i thëné ” ta kam vëth në vesh”. Gazetari Vladimir Muçaj ka tentuar ta rimar né telefon por ka qene e pamundur pasi ai ka qene i padisponueshem. Ne keto kushte Muçaj eshte duke e denoncuar Erion Bracen per kërcenim per shak të punës në Drejtorinë me te afert ate te Fierit.

Shkrimi ne fjale per cilin u kercenova nga Erion Brace deputet i Qarkut Fier njeheresh zvKryeministri Republikes se Shqiperis .

Analizë-Opinion: Kush janë “mëkatarët” socialist për humbjen e një mandat deputeti në Qarkun Fier? Humbja fillon nga Divjaka..

Çfarë nuk shkoi ashtu si duhet ne qarkun FIER ? Pse Rezultati nuk ishte i pritshmerive te kampit socialist? Analize qe nuk duhet humbur.  

Cfarë ndodhi me zgjedhjet ne Qarkun Fier ?

Pse rezultati nuk ishte i pritshmerive te partisë socialiste ?

Ku ishin humbjet me te medha ne vota?

Cilet jan faktoret qe mund te kenë ndikuar ne kete rezultat?

Me kete analize do meret edhe vete partia socialiste por dhe ne do bejeme nje analize sipas gjykimit tonë te pavaruar gazetaresk. Në këtë cikël analizash dhe opinionesh të mia dëshiroj të cek si fillim bashkinë Divjakë e në ciklet në vijim me bashkitë e tjera të Qarkut për të evidentuar në publik “mëkatarët” e vërtetë të humbjes së një mandat deputeti.

Fillojmë me shifrat e votave ne krahasim me zgjedhjet parlamentare 2017 per tu orjentuar me mire ne gjykimin tone .

Bashkia. 

Divjaka.            -3381 vota nga zgjedhjet 2017 .

Lushnja.           – 3785 vota nga zgjedhjet 2017.

Mallakastër       – 932 vota nga zgjedhjet 2017.

Patosi               – 1167 vota nga zgjedhjet 2017.

Roskoveci        -1537 vota nga zgjedhjet 2017.

Fieri.                -1778 vota nga zgjedhjet 2017.(Në qytet -270 vota, shifër e papërfillshme)

Zona Lushnjes dhe Divjakes jane zonat qe kanë rezultatin me negativ ne keto zgjedhje po te shikojmë dhe numrin e votusve dhe qe janë bashki me popullsi me të vogel se disa bashki te tjera ne qarkun e Fierit . 

Pra nese kryqezon shifrat sa votus kanë marë pjese rezultati krahasuar me 2017 sa vota eshte ritur ose zvogeluar partia tjeter me e madhe dhe cfarë tkurje ka pesuar LSI ja dhe ku kanë shkuar votat e LSI nga PS apo Nga PD .

Atehere mund te dalim ne nje tablo te qarte te rezultatit final .

Mbasi kemi kryer nje tablo te qarte atehere do analizojme faktoret te ndryshem te mundeshem potencial qe cuan ne kete rezultat . 

Marim Divjaken dhe krijojm nje Tabel krahasuse me vitin zgjedhor 2017 qe te shohim me qartë disa detaje .

 Shikojmë se Partia Socjaliste eshte me – 3381 vota ka pesuar ritje partia Demokaratike me +2650 dhe partit e Tjera bashk nje ritje me +185 dhe ne total te votave jan ritur +2835 .

LSI ka marë minus te votave nga 2017 -920  cka mendohet se mudet te ken shkuar tek partia demokratike pasi elektorati i kesaj partie eshte me i lekunduri dhe jo stabel nga te gjitha partitet . 

Po te shikojme dhe votusit ne total me vitin 2017 jan -1469 votus me pak qe nuk kan votuar ne 2021 . dhe ne kete shifer vlen te analizojmë faktoret.

Po te mbledhim rezultate negative te PS dhe LSI te zbresim 1469 votus me pak qe nuk kan votuar nga 2017 mund te hamendesojmë se ku mund te kenë shkuar votat gri te lekundurit , te pakenaqurit etj . 

Pra -3381+ -920= – 4301 dhe  4301-1469= + 2832 

Kjo ritje korespondon me ritjen e votave qe ka mar partia Demkratike + Partite e tjera 2650+185=2835

Nje llogaritje precize si orat zviceriane me nje diferenc 2 vota nga llogarit por të paperfillshme . 

Nje analize e perafert duhet bere edhe tek 1469 votues me pak qe nuk votuan. Çfare ndikoj cilat ishin arsyet apo faktoret qe kishte 1469 me pak votues ne zone. I mëshuam shifrave dhe rezultateve zgjedhore në Divjakë jo dhe pa qëllim. “Mëkatari” i parë për “avullimin” e votave të kampit rozë në rang Qarku është Divjaka. Eshtë Divjaka ku çuditërisht kandidati( deputet) ishte z/ kryeministri Erion Braçe të cilit votat e partisë i “fluturuan” ndërsa si kandidat korri një numër rekord votash!…Si përmbyllje për çka parashtova më lart, “mëkatari” i parë në “kontributin” e humbjes së një mandat deputeti për PS-në në Qarkun Fier është Divjaka dhe gjithë kapilarët e saj politik duke mos përjashtuar as Erion Braçen… “Mëkatarët” e tjerë për humbjen e një deputeti janë dhe Bashkitë Mallakadtër, Lushnje, Patos e Rroskovec. Për këto do analizojmë e flasim më gjerë me shifra dhe fakte në rubrikat në vijim sic do analizojmë dhe rritjen me merite në numra të opozitës…Për ta shtjelluar më vonë analizën pos-zgjedhje duhet thënë se nëse dhe Bashkia Fier nuk do kishte rrjedhje votash në shifra minimale dhe nëse do ishte në trendin e bashkive të tjera Partia socialiste nuk do humbte një por dy e më shumë deputetë në këte legjislaturë parlamentare…. 27.5.2021

Shkruaj nje koment