Super aksioni i policise ne kufirin greko-shqiptar

Tre anëtarë të një grupi u arrestuan si pjesë e një operacioni policor, ndërsa u parandalua trafikimi i 17 emigrantëve të paligjshëm. Më shumë se 12,000- euro dhe automjeti për transportin e të huajve u konfiskuan nga policia greke.

Hetimi metodik i oficerëve të policisë të Departamentit të Huajve të Nën-Drejtorisë së Sigurisë së Janinës çoi në çmontimin e një qarku, i cili mundësonte kalimin e paligjshëm të të huajve nga vendi.

Në pranga kanë rënë 5 persona të cilët akuzohen për kalimin e paligjshëm të emigrantëve si dhe sigurimin e akomodimit për fshehjen e tyre, gjithashtu u ndaluan 17 emigrantë të paligjshëm .
Policia lokalizoi kamionin e drejtuar nga vendasit, i cili po shkonte në drejtim të Kakavijes në Rrugën Kombëtare Janinë – Kakavije dhe gjatë kontrollit u gjetën në të 8 emigrantë të paligjshëm.
Hetimi policor që pasoi zbuloi ekzistencën e një qarku, anëtarët e të cilit, të paktën gjatë muajit të fundit, ishin aktivë në trafikimin e paligjshëm të huajve nga vendi përmes kufirit Greko-Shqiptar.

Lidhur me strukturën dhe rolet e anëtarëve të qarkut, dy shtetasit e huaj e akuzuar kujdeseshin për gjetjen e të huajve që donin të largoheshin nga vendi, duke u siguruar atyre strehim për t’u fshehur në shtëpitë e tyre. Pastaj, vendasi, i cili kishte rolin e “transportuesit”, i transportoi me automjetin e mësipërm në kufirin Greko-Shqiptar, nga ku më pas, dy bashkëpunëtorë të tjerë, i morën dhe i çuan në këmbë në territorin shqiptar.

Çmimi për secilin të huaj të transferuar arrinte në -200- euro, gjysma e të cilave merrej nga “transportuesi”. Pas kërkimeve, dy anëtarët e huaj të qarkut u gjetën dhe u arrestuan, ndërsa një total prej 9 emigrantësh të paligjshëm u gjetën ende në shtëpitë e tyre.

Si pjesë e hetimeve, u konfiskua shuma totale e parave -12.380- euro të gjetura në posedim të 3 anëtarëve të grupit, 4 celularë të tyre dhe automjeti që ata përdorën për të transportuar të huaj. Të arrestuarit u dërguan në Prokurorinë Publike të Janinës, ndërsa një hetim paraprak u krye nga Departamenti i të Huajve të Nën-Drejtorisë së Sigurisë së Janinës.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment