S’ka punë pa vaksina, nga e hëna në aministratë dhe markete vetëm me pasaportë

Në punë me pasaportë vaksinimi. Të parët që do ti binden urdhrit të Ministrisë së Shëndetësisë janë punonjësit e admninistratës publike, supermarketeve dhe Qendrave Tregtare.

Duke nisur nga data 4 janar këta punonjës do të duhet të dorëzojnë certifikatën e vaksinimit në të kundërt do të paraqesin çdo pesë ditë përgjigjen e testit për të vërtetuar që nuk janë të infektuar me koronavirus.

Vaksinimi i detyrueshëm vjen si pasojë e ngadalësimit të ritmit të vaksinimit por edhe për shkak të varianteve të reja që janë në qarkullim dhe që mund të përkeqësojnë situatën e pandemisë.

Për ata që nuk e kanë bërë vaksinën por e kanë kaluar sëmundjen, e vlefshme mund të jetë dhe certifikata e shërimit që lëshohet nga autoritetet shëndetësore.

Të përjashtuar nga ky urdhër janë ata persona që vuajnë nga problemet shëndetësore që e kanë të pamundur marrjen e dozave të vaksinës anti-Covid.

Prej fillimit të vaksinimit në janar të vitit të kaluar janë kryer mbi 2.253.000 vaksinime, mbi 1 milion qytetarë janë vaksinuar me dy doza, ndërsa mbi 124 mijë kanë marrë dozën e tretë të vaksinës anti-Covid.

Pavarësisht shifrave zyrtare, mbulesa e vaksinimit në vend mbetet ende e ulët dhe ata që hezitojnë më tepër janë të rinjtë.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment