Kalaja e Argjiros i nenshtrohet rikonstruksionit

0
56

Kalaja e Argjiros po i nenshtrohet rikonstruksionit . Fondi shqiptar i zhvillimit ka nisur punen per restaurimin e keshtjelles .Ku po nderhyet ne strukturen e mureve dhe parandalimin e rrezimit te shkembinjve poshte kulles se sahatit te cilet rrezikonin edhe kalimtar te ndryshem qe kalonin ne ate zone. Perfaqesues se firmes te projektit thone se nderhyrje parashikohen ne disa faza dhe pika si konsolidimi gjeologjik dhe strukturor konservimi arkitekturor dhe hidroizolimi i taraces se muzeve.
Ky projekt ka vleren e 175 milione lekeve dhe synon rijetezimin e kalase se Argjiros.

Shkruaj nje koment