Lojërat Olimpike Dimërore, Norvegjia e para për numrin e medaljeve

0
49

Ditën e djeshme u mbyllën Lojërat Olimpike Dimërore të Pekinit, që startuan më 5 shkurt.

Në këtë event, Shqipëria u përfaqësua nga Deni Xhepa, në disiplinën e skive, i cili u rendit në vendin e 28-të, duke bërë arritjen më të madhe në histori të Shqipërisë.

Përsa i përket renditjes së përgjithshme, vendi i parë i takoi Norvegjisë që mori në total 37 medalje, 16 ari, 8 argjendi dhe 13 bronzi. Ndjek Gjermania me 12 ari, 10 argjendi dhe 5 bronzi. Kina që ishte edhe vendi organizator, u rendit në vendin e tertë me 9 medalje ari, 4 argjendi dhe 2 bronzi.

Shkruaj nje koment