Kriza energjetike, Mitsotakis: Program mbështetje për bizneset, familjet, fermerët në 10 ditët e ardhshme

0
38

Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis, paralajmëron program shtesë mbështetës për bizneset, familjet dje fermerët në 10 ditët e ardhshme

Është koha e politikës europiane, e cila në rrethana ekstreme, theksoj në rrethana ekstreme, siç po përjetojmë tani duhet të marrë masa të guximshme, radikale të natyrës së drejtpërdrejtë, të cilat do ta shkëputin gjeopolitikën nga kriza energjetike.

Deklarata e Kryeministrit grek vjen pas mbledhjes në Këshillin e Ministrave, kur tha se armiku ynë nuk është vetëm lufta, por spekulimet në tregun e gazit.

Mbështetja për bizneset, familjet dhe fermerët do të vazhdojë për sa kohë të vazhdojë kriza energjetike. Në fakt, në dhjetë ditët e ardhshme, besoj se do të jemi në gjendje, me ministrat bashkëpërgjegjës, të shpallim dhe të nisim një program të plotë mbështetjeje shtesë, duke shfrytëzuar burimet kombëtare dhe europiane.

Shkruaj nje koment