Italia lehtëson masat Covid nga 1 prilli, të gjitha rajonet në listën e bardhë

Italia po planifikon të lehtësojë kufizimet e mbetura për Covid-19 duke filluar gradualisht nga 1 prilli. Autoritetet italiane pritet të dalin me një deklaratë zyrtare sot, më 17 mars, transmeton SchengenVisaInfo.com. Qeveria njoftoi më parë se gjendja e jashtëzakonshme do të përfundojë më 31 mars, që do të thotë se të gjitha rajonet do të vendosen në listën e bardhë.

Prandaj, duke qenë se asnjë zonë nuk konsiderohet të jetë shumë e prekur nga virusi, duke filluar nga 1 prilli, qeveria planifikon të heqë kërkesën për të paraqitur një Green Pass, një vaksinim, rikuperim ose certifikatë testimi, kur frekuentoni vende dhe ambiente të ndryshme publike në natyrë, të tilla si kafene dhe restorante.

Për më tepër, duke qenë se vendi po përpiqet të ringjallë sektorin e tij të turizmit, pritet që të hiqet edhe kërkesa e lejes për akses në objektet akomoduese, muzetë dhe aktivitete të tjera kulturore. Masa të tjera, si kërkesa për të mbajtur një leje të vlefshme kur frekuentoni vende publike të brendshme, gjithashtu do të hiqen, por më vonë në prill.

Duke komentuar zhvillimet e reja, zëvendësministri i Shëndetësisë i Italisë, Andrea Costa, tha se masat do të hiqen për shumicën e vendeve. Përveç kësaj, ai zbuloi se vendi planifikon të heqë të gjitha kufizimet e tij deri në verë.

Edhe pse Italia vazhdon të mbajë kufizime specifike, vendi tashmë ka lehtësuar rregullat e hyrjes për udhëtarët. Të gjithë udhëtarët që vijnë, pavarësisht nëse udhëtojnë nga një vend i BE-së apo jo BE-së, tani mund të hyjnë në Itali pa pasur nevojë të ndjekin rregullat shtesë të hyrjes, me kusht që të paraqesin një certifikatë të vlefshme vaksinimi, rikuperimi ose testi.

Leja e vaksinimit konsiderohet e vlefshme kur arrin në Itali nëse dokumenti vërteton se mbajtësi ka kryer vaksinimin parësor brenda nëntë muajve të fundit. Nga ana tjetër, certifikatat e rikuperimit janë të vlefshme vetëm për gjashtë muaj.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment