Zv.ministrja për gripin e shpendëve: Kanë ngordhur 340 pula, është konfirmuar një rast te pelikani

0
71

Zëvendësministrja e Bujqësisë Ermira Gjeci ka folur për përhapjen e gripit të shpendëve në Shqipëri. Gjeci deklaroi se kanë ngordhur 340 mijë shpendë, duke shtuar se ka nisur puna për asgjësimin e tyre. Gjithashtu shtoi se konsumatori nuk është i rrezikuar.

“340 mijë shpendë, ka nisur procesi i 120 mijë shpendëve që ndodhen në të njëjtat kapanone. Është një sëmundje që nuk transmetohet te konsumatori. Sot kemi një vatër të izoluar. Ka shpendë që kanë ngordhur. Ka edhe nga ata që janë të infektuar dhe ligji parashikon eleminimin dhe asgjësimin e tyre”, tha ajo.

Shkruaj nje koment