Albin Kurti për median kroate: Në Kosovë mund të ketë sërish luftë

0
19

Gjatë një interviste për gazetën kroate “Vecernji List”, kryeministri i Kosovës Albin Kurti ka paralajmëruar do të ishte e papërgjegjshme të thuhej se s’do të ketë kurrë më konflikt dhe luftë.

Ai ngre shqetësimin se Serbia po e armatos ushtrinë e saj me pajisje nga Rusia dhe Kina, derisa duke ripërsëritur mundësinë për luftë në Kosovë.

Nëse nuk ka përgatitje për luftë, pse vitin e kaluar Serbia dhe Rusia kanë pasur 104 stërvitje dhe aktivitete të përbashkëta ushtarake nga 91 që kishin planifikuar, dhe në të njëjtën kohë, dy stërvitjet më të rëndësishme ushtarake që kishin qenë, të quajtur ‘Mburoja Sllave’ dhe ‘Vëllazëria Sllovene’”.

Shkruaj nje koment