Aleksandër Meksi në Lazarat

0
1188

Ish Kryeministri i Shqipërisë Aleksandër Meksi me të birin ishin  të martën mbasdite për një kafe në Lazarat.

Po kthehesha nga Saranda, – thotë Kryeminisri, dhe më pihej një kafe. Shkojmë në Lazarat i them djalit se aty është ajri më i pastër në Shqipëri, i freskët, i pandotur,pa plehra.

Rallë të ndodh në këto ditë të mbrapshta të konsumosh disa çaste nga koha jote me dikë nga i cili ke se çfarë mëson nga dija dhe përvoja e tij e pasur politike e profesionale.

Lazarati eshte braktisur vertet nga qeveria; pa uje, me infrastrukture rrugore te demtuar, me shkolla te pamirëmbajtura, me papunesi te larte dhe emigracion te dendur, shpesh pa energji elektrike, me taksat qe paguan per bashkine Gjirokaster dhe me sherbime te paofruara nga kjo e fundit, me qindra burra dhe djem te burgosur.  Por, Lazarati nuk eshte braktisur nga turistet e shumte dhe nuk eshte haruar nga miqte e vertete qe e vizitojne shpesh, jo nga kurrioziteti jo,as nga meshira, por nga dashuria./jugunews.net

Shkruaj nje koment