Alibeaj: PS nuk mund ta zgjedhë e vetme presidentin

0
61

Teksa Taulant Balla zhvilloi sot takime me Fatmir Mediun, Agron Dukën, Mesila Dodën dhe Shpëtim Idrizin, mbi procesin e zgjedhjes së presidentit të ri, Enkelejd Alibeaj nuk iu bashkua tryezës.

Në një deklaratë për mediet jashtë Kuvendit, Alibeaj deklaroi se do të bëhet pjesë e procesit, por jo e një procesi farsë sikurse synon maxhoranca. Deputeti nënvizoi se nuk e ka maxhoranca legjitimitetin për të zgjedhur presidentin e vetme.

Alibeaj shtoi se i ka dorëzuar draftin e propozuar me kriteret dhe mënyrën e zgjedhjes së presidentit, maxhorancës dhe grupeve të tjera parlamentare.

“Në mbledhjen e grupit kemi rënë dakord që të marrim pjesë në këtë proces, por në një proces real, të sinqertë, siç e do figura e presidentit. Një figurë që del mbi palët, neutral, t’i qëndrojë të gjitha sfidave që del nga kjo detyrë. Jemi ofruar për të pasur një proces. Procesi është i pari, i rëndësishme, një proces i sinqertë, bazuar në një procedurë, garancia e parë. Presidenti, qytetari i parë, që simbolizon unitetin e popullit. Për këtë arsye, siç besoj jeni në dijeni, ia kam përcjell qëndrimin zyrtar të PD, përfaqësuesve të maxhorancës, edhe të grupeve parlamentare, dhe e shohim të udhës që as për aparencë mos të perceptohet si lojë apo farsë. Kushtetuta e ka të qartë; presidenti zgjidhet me 84 vota. E përsëris, se ka maxhoranca legjitimitetin për të zgjedhur ajo e vetmja presidentin, për të bërë farsa, pasi së paku 3 deputetë, janë gjeneruar si non-grata. Dy të tjerë janë të tillë, janë gjeneruar nga fenomeni i vjedhjes së votës, siç është Aqif Rakipi, apo dy të tjerë që nuk ndodhen më në selinë e kryesisë së parlamentit, pasi janë pas hekurave. S’ka legjitimitet maxhoranca për ta zgjedhur e vetme presidentin.”, tha Alibeaj.

Shkruaj nje koment