Ambasadorja Kim takon ministrin Manja: Njerëzit meritojnë rezultate reale nga reforma në drejtësi

0
16

Ambasadorja amerikane, Yuri Kim ka zhvlliuar një takim me ministrin e Drejtësisë, Ulsi Manja dhe në fokus ka qenë reforma në drejtësi.  Përmes një postimi në Twitter, ambasadorja thekson se SHBA mbështet këtë viti fokusin në eleminimin e mangësive dhe joefikasitetit, veçanërisht për të reduktuar numrin e çështjeve të pazgjidhura në gjykatat administrative.

Takimi shumë produktiv me Ministrin e Drejtësisë Ulsi Manja për të diskutuar progresin dhe hapat e ardhshëm në zbatimin e reformës në drejtësi. SHBA mbështet fokusin këtë vit në: eliminimin e mangësive dhe joefikasitetit, veçanërisht për të reduktuar numrin e çështjeve të pazgjidhura në gjykatat administrative; duke iu përgjigjur shqetësimeve të qytetarëve për pretendimet dhe të drejtat pronësore në kohë, transparente dhe kuptimplotë, gjë që është gjithashtu e rëndësishme për të tërhequr investime të huaja dhe për të përmbushur standardet e BE-së; & imponimi i pasojave për zyrtarët që përfshihen në korrupsion. Njerëzit meritojnë rezultate reale nga reforma në drejtësi,” shkruan ambasadorja në Twitter.

Shkruaj nje koment