Ardi Veliu prezantohet si drejtor i Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore

0
166

Dy ditë pas emërimit me vendim qeverie, ish-drejtuesi i Policisë së Shtetit, Ardi Veliu, është prezantuar ditën e sotme në detyrën e tij të re.

Veliu prezantua si drejtori i ri i Agjencisë së Mbikëqyrjes Policore, i cili zëvendëson në këtë post Muhamet Rrumbullaku.

Ministria e Brendshme thotë se Rrumbullaku drejtoi Agjencinë me rezultate të larta në një proces reformimi, duke u shndërruar në një strukturë më civile në ushtrimin e kontrollit dhe mbikëqyrjen e Policisë së Shtetit, Gardën e Republikës dhe Shërbimin Zjarrfikës.

Falë punës këmbëngulëse dhe intensive të AMP nën drejtimin e z. Rrumbullaku, Agjencia ka kaluar përmes një procesi transformues duke u shndëruar në pararojë e zbatimit të ligjit në kuadrin e goditjes së fenomeneve negative si paligjshmëria dhe korrupsioni në rradhët e punonjësve të Policisë së Shtetit.

Rezultatet e arritura nga AMP gjatë kësaj periudhe, e kanë bërë Agjencinë një nga institucionet më të mbështetura nga publiku sa i përket reagueshmërisë dhe zbatimit të ligjit.

Në vijim thuhet se Ardi Veliu emërohet në krye të AMP pas një përvoje të gjatë menaxheriale në strukturat e Policisë së Shtetit, si dhe detyrës si zv.ministër i Infrastrukturës dhe Energjisë. Ai u angazhua për vijimin e punës, në thellimin e reformave të nisura.

Shkruaj nje koment