Arkivi ose institucioni krushqi-familjar sic etiketohet me tallje nga gjirokastritët dhe drejtori i ri

0
208

Nëse ka një institucion që konsiderohet si burim abuzimi, është Arkivi i Gjirokastrës. Në katër vitet e fundit ky institucion është drejtuar nga LSI dhe ashtu si cdo institucion ku LSI ka drejtuar, punët gjithmonë kanë zhkuar si zifti.

Qindra qyetetarë që janë të interesuar për të tërhequr dëshmi të së kaluarës, kanë zbrazur xhepat e tyre tek punonjësit e këtij insitucioni i cili në Gjirokastër quhet ndryshe edhe në formë talljeje, si ndërmarrja familjare.

Kjo për shkak se drejtuesi Eri Ndreu dhe punonjësit kanë krushqi apo lidhje familjare me njëri-tjetrin cka është rasti unikal në Europë (në Botë nuk e dimë ende).

Drejtori i ri i cili pritet të emërohet në fund të nëntorit të këtij viti i cili me shumë gjasa pritet të jetë Anesti Bashari kreu i FRESSH, do t’i bjerë një barrë e madhe për të ekuilibruar raportet krushqi-familje-komunitet në këtë institucion publik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here