Artikulli i BuzzFeed/Një nga 21 arsyet për të vizituar Shqipërinë është dhe Gjirokastra!

Një artikull i BuzzFeed, shkruar nga Jemima Skelley, liston 21 arsye për të vizituar Shqipërinë, një vend që shumë turistë nuk e njohin. Mes bukurive të tjera të Shqipërisë nuk mund të mungojë qyteti i UNESCO i Gjirokastrës, dhe mrekullia natyrore e banjave termale në Përmet.

Një pjesë e artikullit si më poshtë:


Shqiptaret jane shumë miqësore
Shqiptarët janë shumë mikpritës. Një shëtitje në dyqane do përfundoje në një bisedë 10 minuta me një shitës, kamarier apo banakier që do ulet e do të bisedoje me ty gjithë natën. Cdo banor local dëshiron që të huajt të kalojnë shumë mirë në vendin e tyre dhe do bëjë të pamundurën të të ndihmojë.
Ka qytete të bukura të vjetra
Gjirokastra është një qytet UNESCO i vendosur mbi kodra. Mund të ecni në rrugët me gurë deri në kështjellë në majë të kodrës, ku mund të shohësh pamje të mrekullueshme të gjithë luginave poshtë.
Të kalosh kohën në banjat termale mes vargmaleve të thepisur
Dhe banjat termale të Benjës në Përmet janë një sfidë, por padiskutim ia vlen. Vecanërisht kur i ke të gjitha për vete.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment