Axhenda globale e vaksinave të Bill Gates: Bota do shpëtojë, apo do kontrollohet nga teknologjia?

Vaksinat për Bill Gates janë një filantropi strategjike që ushqen shumë biznese të tij të lidhura me vaksinat (përfshirë ambicien e Microsoft për të kontrolluar një ndërmarrje globale të identitetit të vaksinimit) që ti japin atij kontrollin diktatorial të politikës globale të shëndetit.

Obsesioni i Gates me vaksinat duket se nxitet nga një bindje për të shpëtuar botën me teknologjinë.

Duke premtuar pjesën e tij prej 450 milion dollarësh nga 1.2 miliardë dollarë për të zhdukur Poliomielitin, Gates mori kontrollin e Grupit Kombëtar Këshillimor Teknik të Indisë për Imunizimin (NTAGI) i cili mandatoi deri në 50 doza (Tabela 1) të vaksinave kundër poliomielitit përmes mbivendosjes së programeve të imunizimit te fëmijët para moshës pesë vjeçare.

Mjekët indianë fajësojnë fushatën e Gates për një paralizë shkatërruese, jo-poliomielitike, (NPAFP) që paralizoi 490,000 fëmijë përtej niveleve të pritura ndërmjet viteve 2000 dhe 2017. Në vitin 2017, qeveria indiane bëri thirrje për heqjen e regjimit të vaksinave të Gates. Ajo i kërkoi Gates dhe politikave të tij të vaksinave të largohen nga India. Shkalla e NPAFP ra në mënyrë të ndjeshme.

Në vitin 2017, Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) me dëshirë pranoi se shpërthimi global në poliomielit është kryesisht prej vaksinave. Epidemitë më të frikshme në Kongo, Afganistan dhe Filipine, janë të gjitha të lidhura me vaksinat. Në fakt, deri në vitin 2018, 70% e rasteve globale të poliomielitit ishin prej vaksinave.

Në vitin 2014, Fondacioni Gates financoi testet e vaksinave eksperimentale HPV, të zhvilluara nga Glaxo Smith Kline (GSK) dhe Merck, në mbi 23,000 vajza të reja në provincat e largëta indiane. Përafërsisht 1,200 pësuan efekte anësore të rënda, duke përfshirë çrregullime autoimune dhe të fertilitetit. Shtatë vdiqën.

Hetimet e qeverisë indiane akuzuan se studiuesit e financuar nga Gates kryen shkelje të përhapura etike: presion ndaj vajzave të cënueshme të fshatit për të bërë testimet, ngacmimi i prindërve, falsifikim i formave të pëlqimit dhe refuzimi të kujdesit mjekësor për vajzat e dëmtuara. Çështja tani është në Gjykatën e Lartë të vendit.

Në vitin 2010, Fondacioni Gates financoi fazën 3 të vaksinës eksperimentale të malaries GSK, duke vrarë 151 foshnje afrikane dhe duke shkaktuar efekte të rënda negative, përfshirë paralizimin, konfiskimin dhe konvulsione febrile në 1,048 nga 5,949 fëmijë.

Gjatë fushatës MenAfriVac të Gates në 2002-in në Afrikën Sub-Sahariane, operativët e Gates vaksinuan me forcë mijëra fëmijë afrikanë kundër meningjitit. Përafërsisht 50 nga 500 fëmijët e vaksinuar zhvilluan paralizë.

Gazetat e Afrikës së Jugut u ankuan, “Ne jemi derra eksperimentesh për prodhuesit e drogës.” Ish Ekonomisti i Nelson Mandela, Profesor Patrick Bond, përshkruan praktikat filantropike të Gates si “të pamëshirshme dhe të pamoralshme”.

Në vitin 2010, Gates angazhoi 10 miliardë dollarë tek WHO duke thënë, “Ne duhet ta bëjmë këtë dekadën e vaksinave.” Një muaj më vonë, Gates tha në Ted Talk se vaksinat e reja “mund të zvogëlojnë popullsinë”.

Në vitin 2014, Shoqata e Mjekëve Katolikë në Kenia, akuzoi OBSH për sterilizimin kimik të miliona grave në mënyrë të padëshiruar me një fushatë vaksinash “tetanus”. Laboratorët e pavarur gjetën një formulë të sterilitetit në çdo vaksinë të testuar.

Pasi mohoi akuzat, WHO më në fund pranoi se kishte zhvilluar vaksina të sterilitetit për më shumë se një dekadë. Akuza të ngjashme erdhën nga Tanzania, Nikaragua, Meksika dhe Filipinet.

Një studim i vitit 2017 (Morgenson et al. 2017) tregoi që vaksina popullore e DHSH-së po vret më shumë fëmijë afrikanë sesa po parandalon sëmundjet. Vajzat e vaksinuara nga DTP pësuan 10-fish nivelin e vdekjes së fëmijëve që nuk kishin marrë ende vaksinën. OBSH ka refuzuar të heq nga tregu vaksinën vdekjeprurëse që ajo detyron me dhjetëra miliona fëmijë afrikanë në vit.

Mbrojtësit global të shëndetit publik në të gjithë botën akuzojnë Gates që drejton axhendën e OBSH-së larg projekteve që janë provuar për të frenuar sëmundjet infektive: ujë të pastër, higjienë, ushqim dhe zhvillim ekonomik.

Fondacioni Gates shpenzon vetëm rreth 650 milion dollarë të buxhetit të tij prej 5 miliardë dollarësh në këto zona. Ata thonë se ai ka devijuar burimet e agjencisë për t’i shërbyer filozofisë së tij personale se shëndeti i mirë vjen vetëm në një shiringë.

Përveç përdorimit të filantropisë së tij për të kontrolluar OBSH, UNICEF, GAVI dhe PATH, Gates financon një kompani private farmaceutike që prodhon vaksina dhe përveç kësaj po dhuron 50 milion dollarë në 12 kompani farmaceutike për të shpejtuar zhvillimin e një vaksine koronavirus.

Në paraqitjet e tij të fundit në media, Gates duket i bindur se kriza Covid-19 tani do t’i japë mundësinë për të detyruar programet e tij diktatoriale të vaksinave ndaj fëmijëve amerikanë.

(Sipas Portalit Class)

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment