Banka Boterore ia shuan optimizmin Rames, e shikon me ulje rritjen ekonomike te Shqiperise per 2023-in

0
149

Banka Boterore parashikon se ekonomia e Shqiperise do te rritet vetem me 2.2% kete vit. Projeksioni i janarit eshte 1.3% me i ulet se ai i qershorit te vitit 2022. Rritja ekonomike e Shqiperise do te jete edhe me e dobet ne vitin 2024, ku institucioni financiar nderkombetar parashikon nje shtese vetem 3.4%. Ne disa vende te rajonit qe kane borxh publik te larte, ku ben pjese dhe Shqiperia, rritja e interesave do te ndikoje negativisht kostot e borxhit. Ekziston nje pasiguri e madhe politike, me rrezik qe te krijojne ngerce parlamentare dhe te krijoje vonesa ne zbatimin e reformave.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here