Banka Botërore jep afro 1.5 miliardë dollarë fonde shtesë për Ukrainën, si do të përdoren

0
30

Banka Botërore ka miratuar 1.49 miliardë dollarë financim shtesë për Ukrainën, shkruan CNN. Kjo është pjesë e një pakete mbështetëse me vlerë më shumë se 4 miliardë dollarë që do të ndihmojë në dhënien e pagave të qeverisë dhe punonjësve socialë.

Raundi i fundit i financimit mbështetet nga garancitë financiare nga Britania, Holanda, Lituania dhe Letonia, thuhet në deklaratë.

Gati 2 miliardë dollarë nga financat totale të premtuara tashmë janë paguar në Ukrainë. Në deklaratë thuhet se fondet do të ndihmojnë gjithashtu në mbështetjen e portofolit të projekteve të Bankës Botërore në Ukrainë, duke përfshirë projektet për “furnizimin me ujë, kanalizimet, ngrohjen, energjinë, efikasitetin e energjisë, rrugët, mbrojtjen sociale, arsimin dhe kujdesin shëndetësor”.

Në fund të prillit, Ministria e Financave e Ukrainës vlerësoi se do të kushtonte 5 miliardë dollarë në muaj në afat të shkurtër për të mbajtur funksionimin e ekonomisë së vendit.

Shkruaj nje koment