Basha thirrje qytetarëve nga Gjirokastra: Bashkohemi të gjithë më 11 Maj, në vokacionin e pandryshueshëm për Evropën

0
107

Kryetari i Opozitës së Bashkuar Lulzim Basha, ndodhet në këto momente në qytetin e Gjirokastrës, aty ku në një atmosferë të zjarrtë u ka bërë thirrje edhe njëherë qytetarëve, ti bashkohen protestës së madhe që do të mbajë Opozita e Bashkuar më 11 maj në Tiranë.

Basha u ka kujtuar qytetarëve se vokacioni i Partisë Demokratike për Shqipërinë si gjithë Evropa mbetet i pandryshueshëm, ashtu sikurse bëri me anëtarësimin e vendit në NATO, liberalizimin e vizave etj.“Më lejoni ta nis këtë takim me mirënjohjen më të thellë për këtë pritje të jashtëzakonshme të paprecedente nga Krasta, Memaliaj, Luftinja, Tepelena, nga hyrja për në Këlcyrë dhe Përmet dhe ne veçanti nga hyrja në Gjirokastër, ku qindra mijëraa qytetarë me në duar simbolet tona, flamurin Kuqezi, flamurin e Partisë Demokratike, të Bashkimit Evropian, të Amerikës, të NATO-s, simboliet e shqiptarëve të lirë që peshojnë te demokracia.

Sot është 9 maj Dita e Europës dhe sot mga Gjirokastra kjo energji e jashtëzakonshne frymëzon për kauzën tonë të drejtë dhe të madhe që i thotë cddo shqiptari pavarësisht prej bindjeve, se ky komb është i bashkuar për Shqipërinë si gjithë Evropa

Me këtë ëndërr nisi Lëvizja Studentore 30 vite më parë, me këtë amanet nisi lindja e Partisë Demkratike, kanë qenë 30 vite të dhimbjes së madhe.

Nuk është rastëso se gjithsecili nga këto hapa është marrë nga Partia Demokratiie, marrja e ftesës për NATO, anëtarsimi në NATO, heqja e vizave, të gjithë janë aksionerë të këtyre aksioneve, sot dhe njëherë po na thërret një skenë e madhe, po na therrët vokacioni jonë i pandryshueshëm, ndaj thirrja ndaj gjithë demokratërev,  qytetarëve, është bashkohemi me 11 maj për Shqipërinë si gjithë Evropa, sepse ëndërra jonë e papërmbushuar dhe mbetet objektivi kryesor i Patisë Demokratike, i demokratëve dhe i maxhorancës sonë numerike në Shqipëri.”, tha Basha

Shkruaj nje koment