Basha tregon planin për arsimin dhe ekselentët: 100% bursë për familjet me më pak se 60 mijë lekë në muaj

0
49

Një nga pikat ku është ndalur të flasë kreu i Partisë Demokratike, Lulzim Basha ka qenë arsimi. Përpara të rinjve të Elbasanit, Basha ka prezantuar planin e PD-së lidhur me arsimin, për të cilën theksoi se është krejtësisht ndryshe nga ajo që po zbatohet aktualisht nga qeveria Rama.

“Çdo student me të ardhura të ulëta do të përfitojë 100 % bursë. Kush ka të ardhura mbi 640 mijë lek në muaj, bursë 50 %. Studenti do të ketë një trajektore të qartë për orientimin që ka marrë, modeli i dyfishtë. Praktikë- punë dhe 10 mijë më të mirë do të kenë stazh të paguar nga shtetit. Paguan nga buxheti i shtetit. “, tha Basha.

Shkruaj nje koment