BE kërkon një gjykatë të specializuar për të hetuar krimet e luftës në Ukrainë

0
129

Bashkimi Evropian propozoi të mërkurën të ngrihej një gjykatë e specializuar e mbështetur nga OKB për të hetuar krimet e luftës të kryera nga Rusia në Ukrainë dhe për të përdorur asetet e ngrira ruse për të rindërtuar vendin e shkatërruar nga lufta.

Presidentja e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen tha në një video-mesazh se BE-ja do të punojë me partnerët ndërkombëtarë për të marrë “mbështetjen më të gjerë të mundshme ndërkombëtare” për gjykatën, duke vazhduar të mbështesë punën e Gjykatës Ndërkombëtare Penale.

Që kur presidenti rus Vladimir Putin urdhëroi pushtimin e Ukrainës më 24 shkurt, forcat e tij ushtarake janë akuzuar për abuzime që variojnë nga vrasjet në periferi të Kievit në Bucha deri te sulmet vdekjeprurëse ndaj objekteve civile, duke përfshirë bombardimin e 16 marsit të një teatri në Mariupol

Shkruaj nje koment