Bëhuni gati, po vjen ora dimërore, të dielën akrepat, 60 minuta pas

0
127

Pasnesër ndryshon ora.

Ora dimërore dhe gjumashët janë mëse të lumtur. Kalimi i orës nga ajo zyrtare në atë diellore për këtë vit, është parashikuar të ndodhë të dielën e fundit të tetorit. Në datën 29 tetor akrepat e orës duhet të spostohen me 60 minuta prapa, duke na lejuar kështu që të flemë një orë më shumë, të fitojmë një orë dritë për të kursyer energjinë elektrike.

Për të evituar gabime, është e rëndësishme të kujtojmë se në orën 03:00 të natës midis 28 e 29 tetorit, akrepat e orës duhen spostuar me një orë prapa, pra në orën 02:00.

 

Shkruaj nje koment