Bejko iluminon Edi Ramën për investimet e kryera nga qeverisja e PD në tetë vite në Gjirokastër

0
992

Kandidati për deputet i PD Roland Bejko, i ka numëruar një për një investimet e kryera gjatë periudhës 8 vjecare të qeverisjes së PD në Qarkun e Gjirokastrës.

Ky reagim i zotit Bejko, vjen një ditë pasi kryeministri Edi Rama gjatë takimeve të tij elektorale në Gjirokastër, ka përsëritur shumë herë, se qeveria e mëparshme, nuk ka investuar asgjë.

Për Jugunews.net zoti Bejko është shprehur se Rama nuk duhet të jetë në nivele të tilla kaq nihiliste, pasi kur ulesh në kolltukun e kryeministrit merr në dorë të gjithë dosjen e investimeve të paraardhësit dhe të prohjekteve që janë kryer nga vetë paraardhësi. Mirëpo Rama nuk dëshiron të thotë të vërtetën sic e ka zakon, por kërkon të përdorë një retorikë politike nihiliste e denjë për një kryeministër si vetë ai.

Për ti ardhur në ndihmë publikut të Gjirokastrës dhe për të qenë serioz, po rendis investimet që ka kryer në mandatin 8 vjecar, qeveria e drejtuar nga zoti Berisha-është shprehur zoti Bejko për Jugunews.net duke i renditur ato si më poshtë.

Qarkun e Gjirokaster, Tepelene e Permet jane investuar dhe jane ne proces mbi 450 milion usd.
• Ne Infrastrukture Jane ndertuar mbi 420 km rruge.
(100 km rr.kombetare, 90 km rr. rajonale, 230 km rr. ne komuna e bashki, )
Disa rruge kryesore ne qark
1. Autostraden Gjirokaster – Tepelene 22.5 km.
2. Autostraden Tepelene – Levan (pjesa e Tepelenes) 36km.
1. Rugen e Kardhiq – Skerfice 7.5 km
2. Rrugen Gjirokaster – Erind -Cajupit,20 km.
3. Rrugen Antigonese 7.4km
4. Hyrjen e Gjirokatres dhe bulevardin e lagjes 18 Shtatori 6 km.
5. Rruga ne piken turistike te Keculles 1 km
6. Rruga e Koshovices 5.3 km
7. Rrugen e Hormoves 5km
8. Rrugen e Tepelene –Gusmar 11 km
9. Rrugen e Laboves se Zhapes 4.5 km
10. Hyrjen e Tepelenes 1.8km
11. Hyrjen e Pemetit 1.7km
12. Shen todher – Dhoksat 1.3 km
13. Rruga e Spilese Lazarat 2 km.
14. Ruga e bodrishtes 2 km
15. Rruga Likomil 2 km.Rruga e fshati Asim Zenel 5.2 km
16. Rruga e Nepravishtes 2.2km
17. Rruga Nokoves 1.5 km.
18. Rruga e Krahesit 4.5 km
19. Rruga e e Shalesit 4.7 km
20. Rruga Buz- Xhafaj – luftinje 8.4 km
21. Rruga e fshatit Dragot. 1.3 km
22. Rruga e fshatit Luzat 1.8 km
23. Ruga e fshatit Becisht 4 km
24. Rruga e fhatit Izvor 2.2 km
25. Rruga e fshatit Vasjar 2.3 km
26. Rruga e fshatit Kallemb 1.8 km
27. Rruga e fshatit Nrezhan 3km.
28. Rruga e Ballabanit 5.2 km
29. Rruga e fshtit Tolar 4 km
30. Rruga e fshatit Ujmire 1 km
31. Rruga e fshatrave Petran, Kallull, Lipe 5 km
32. Rruga e fshatit Benje 5.7 km
33. Rruga e fshatit Bodar 2.7 km
34. Rruga e fshatit Rodenj 5 km
35. Rruga e fshatit Mertinj 1.5 km
36. Rruga e fshatit Orgren 6 km.

• Ne bujqesi Jane investuar 13 milion euro ne subvencione, argjinaturen lumit Drino dhe sisteme vadites e kullues.
Jane subvencionuar 550 ha ne vreshtari, dru frutor dhe sera.
Kane perfituar dhe 2350 fermere e blegtore.
Produktet bujqesore me te kerkuar ne te gjithe tregun.
• 12 milion $ ne zhvillimin e Turizmit Kulturor dhe Monumente.
Jane restauruar mbi 50 monumente kulture, keshtjella qytetit, pazari historik dhe 15 banesat karakteristike me fame te fiseve Kadare, Angonate, Cabej, Babameto, Fico, Kikino, Kokobobo, Zigaj, Kabili.etj.
Jane ndertuar rruget turistike ne Parkun Antigonese, piken e Keculles, Cajupit, parkun e Viroit, te Benjes, Laboves se Zhapes, Ballabani , Sinjes, Gusmarit, Koshovices etj
Nderkohe qe nga PS ne 8 Vjet nuk eshte ndertuar asnje monument apo banese muzeale.
Jane ndertuar gjithashtu:
• 97 sisteme Ujesjellesa e Kanalizime.
• 67 shkolla e kopshte per femije.
• 27 qendra shendetsore dhe riskontruksioni i spitalit rajonal te Gjirokastres,
• 210 milion euro ne prodhimin e energjise elektrike me nenstacionin, linjen e shperndarjes 6 kv dhe kabllin optik.

Investimet ne Dropull

1. Ujesjellesi rajonal i dropullit?te siperm
2.ujesjellesi Bularat

3. Ujesjellesi Pogonit
4 ujesjellesi Dropullit te poshtem,
5.Ruga e koshovices

6.ruga likomil – selo

7. ruga e Bodrishtes

8.Ruga grapsh -gline -peshkepi

9. Sistemim peroi i dervicianit

10.ruga hyrese e dervicianit

11. Rik shk mesme dervician
12. Q sh dervician

13. Ruga e sopikut ne pogon”

Shkruaj nje koment