Blackout total në gjysmën e Qarkut Gjirokastër, koha e keqe shkul shtyllat e tensionit nga toka

0
121

Era e fortë përgjatë 12 orëve të fundit shoqëruar me shira agresivë, ka lënë në terr të plotë, me dhjetëra fshatra në Qarkun e Gjirokastrës.

Sic raportohet nga Shtabi i Emergjencave Civile në Institucionin e Prefektit të Qarkut, ka mungesë të rrymës elektrike në fshatrat e Njësive Administrative Ballaban, Luarë, Podgoran, Sukë, Seniçan, Deshnicë, Malëshovë dhe Këlcyrë. Era e fortë dhe tokëzimi linjave ka sjellë mungesën e energjisë elektrike për banorët e këtyre njësive.

E njëjta situatë mbretëron edhe për banorët e Njësive Administrative të Kurveleshit, Lopësit dhe Qesaratit në Tepelenë. Ndërkohë që fshatrat e Libohovës dhe vetë qyteti kanë pasur ndërprerje të pjesshme të energjisë elektrike.

OSHEE Rajoni Gjirokastër po intensifikon burimet njerëzore dhe teknike për të rikthyer korrentin.

Shkruaj nje koment