Bonuset dhe përfitimet për ata që kanë më shumë fëmijë në BE| Zero taksa, mbi 600 euro për familje dhe një makinë dhuratë

0
113

Italia ka pak fëmijë dhe është bërë e sëmura e madhe e Evropës. Rekord negativ në 2021, me vetëm 399,431 lindje dhe pothuajse dyfish vdekje, 709,000 njerëz.

Shkalla e përgjithshme e lindshmërisë, pra numri mesatar i fëmijëve për grua në moshën e lindjes së fëmijëve, është 1.24, më e ulëta pas Maltës (1.13) dhe Greqisë (1.19), shumë prapa mesatares së BE-së (1.5) dhe vendeve më të ngjashme për sa i përket pasurisë kombëtare dhe demografisë, si Gjermania (1.53) dhe Franca (1.83). Tani problemi është strukturor.

Shkruaj nje koment