Bujqesia shqiptare lengon edhe pse PBB u rrit me 4.3% ne 9-mujorin 2022

0
86

Teksa ekonomia kombetare u rrit mesatarisht 4.3% ne 9-mujorin 2022, vetem sektori i bujqesise shenoi renie, duke reflektuar dobesite qe po shfaq sektori nga rritja e cmimeve te lendeve te para, tranzicioni demografik dhe renia e numrit te kafsheve. Te dhenat zyrtare te INSTAT tregojne se dega e bujqesise, ku perfshihen pyjet dhe peshkimi, shenoi renie me 0.02% ne 9-mujorin 2022. Bujqesia, dega kryesore e ekonomise ne vend, qe ze gati 1/5 e ekonomise kombetare dhe kontribuon me rreth 45% ne punesim, po tkurret. Tkurrja po vjen me se shumti nga sektori i blegtorise.

Shkruaj nje koment