Caktohet ambasadori i ri i BE në Shqipëri, kush është Silvio Gonzato

0
110

Silvio Gonzato është nominuar si ambasador i BE-së në Shqipëri. Gonzato pritet ta marrë zyrtarisht detyrën më 1 dhjetor 2023. Ai do të zëvendësoje ambasadoren, Christiane Hohmann.

Gonzato e filloi karrierën e tij në BE në vitin 1988. Ai ka shërbyer si Ambasador, Zëvendës Shef i Delegacionit të Bashkimit Evropian në Kombet e Bashkuara në Nju Jork.

Më parë ka qenë Drejtor për të Drejtat e Njeriut dhe Demokracinë në Shërbimin Evropian të Veprimit të Jashtëm (EEAS). Në këtë cilësi, ai ishte përgjegjës për organizimin dhe përmbajtjen e të gjitha dialogëve dhe konsultimeve në lidhje me BNJ ndërmjet BE-së dhe vendeve partnere (mbi 40 prej tyre), zhvillimin e udhëzimeve të politikave dhe udhëzimet për delegacionet dypalëshe dhe shumëpalëshe të BE-së në çështjet që kanë të bëjnë me Mbështetja e HR dhe demokracisë. Ai ishte gjithashtu përgjegjës për aktivitetet e vëzhgimit të zgjedhjeve.

Shkruaj nje koment