CEZ-DIA/ Meta: Asnjë lidhje, çështje që aktivizohet sa herë qeveria është në krizë

0
102

TIRANË – Pas dëshmisë në SPAK, ku dha sqarime për privatizimin e CEZ-DIA, Ilir Meta thotë se nuk ka asnjë lidhje me privatizimin e CEZ dhe as në marrëveshjen CEZ DIA. Kreu i PL tha se ka dhënë dëshmi më parë për këto cështje por u shpreh se mbetet gjithmonë i hapur për drejtësinë.

“Është një çështje që është stërpërsëritur, sa herë qeveria është në krizë. Jam i detyruar të flas në raport me qytetarët dhe transparencën. Jam përgjigjur me shumë qetësi e durim për të folur për të gjitha cështjet.

Ilir Meta nuk ka asnjë lidhje me privatizimin e CEZ. Nuk ka asnjë lidhje me marrëveshjen CEZ DIA, është bërë në kohën kur Meta nuk ka qenë ministër i Ekonomisë. Ajo që është me rëndësi gjatë 4 muajve si ministër i ekonomisë, CEZ jo vetëm nuk ka përfituar nga qeveria apo ministria , por kemi qenë në debate të vazhdueshme dhe së dyti në dhjetor pasi ERE mori një vendim, që në gjykimin tonë favorizonte CEZ në raportin me KESH, e kam kundërshtuar këtë vendim dhe drejtori i KESH vendimet i ka kundërshtuar në gjykatë, sa më pas ish kreu i ERE dha dorëheqjen.

Shkruaj nje koment