Charles III shpallet sot zyrtarisht mbret i ri i Britanise

0
34

Charles III do të shpallet zyrtarisht mbret sot në një ceremoni në Pallatin St James.

Do të jetë hera e parë që Këshilli i Aderimit do të transmetohet në televizion.

Karli u bë mbret automatikisht në momentin që i vdiq e ëma, kështu që shpallja e këshillit do të jetë ceremoniale.

Në këtë ceremoni të marrin pjesë Këshilltarët Privy (një grup i përbërë nga politikanë të lartë), Kryetari i Bashkisë së Londrës dhe zyrtarë të tjerë të lartë.

Flamujt do të valëviten në shtizë të plotë për 24 orë për të nderuar mbretin e ri, përpara se të kthehen në gjysmështizë.

Shkruaj nje koment