Cigaret elektronike, fajtor për sëmundjet vdekjeprurëse të mushkërive.

0
53

Cigarja elektronike është rreziku i rri që i kanoset përdoruesve .Cigaret elektronike dëmtojnë mushkëritë dhe kanë pasoja fatale në disa raste. Sipas një studimi të ri, tymi i cigareve mund t’i vrasë qelizat që i mbrojnë mushkëritë dhe rrugët e frymëmarrjes.

Bazuar në studimin e shkencëtarëve të Adelaide University në Australi, tymi i tri llojeve të cigareve elektronike me shije të mollës mund t’i shkatërrojë qelizat epiteliale të rrugëve të frymëmarrjes. Këto qeliza i lidhin pjesët e ndryshme të sistemit të frymëmarrjes dhe janë të rëndësishme për t’i mbajtur të pastra mushkëritë. Hulumtuesit gjithashtu zbuluan se ky lloj tymi mund të ketë ndikim në sistemin imunitar, veçanërisht në qelizat e bardha të gjakut që i tretin dhe eliminojnë ato të dëmshmet.

Shkruaj nje koment