Çudit Suella Braverman: Të pastrehët qëndrojnë jashtë, sepse atë stil jetese kanë zgjedhur

0
120

Deklarata e fundit e Sekretares së Jashtme britanike, Suella Braverman, ka ngjallur reagime të ashpra në rrjet, dhe në radhët e konservatorëve. Sekretarja britanike i cilësoi të pastrehët si njerëz që zgjedhin ta jetojnë atë stil jetese.

Braverman, përmes një postimi në platformën “X”, shkroi: “Ne nuk mund të lejojmë që rrugët tona të pushtohen nga radhët e tendave të zëna nga njerëz, që jetojnë në rrugë si një zgjedhje jetese.”

Braverman është qortuar nga një aktivist i lartë konservator. Deputeti Bob Blackman, kreu i grupit parlamentar gjithë-partiak për t’i dhënë fund të pastrehëve, tha se Braverman ishte gabim kur diskutoi një çështje komplekse dhe serioze në terma të tillë dhe e këshilloi atë të përdorte një gjuhë “më të mençur.

“Të pastrehët për njerëzit nga Britania e Madhe nuk është një zgjedhje e stilit të jetesës, shumë larg. Çdo rast është unik. Njerëzit do t’i kishin përfunduar marrëdhëniet ose do të kishin rënë në grindje me prindërit – kjo është arsyeja pse të rinjtë përfundojnë në rrugë. Ata mund të kenë bërë zgjedhje të gabuara në jetë ose të kenë pasur një aksident dhe të mos jenë në gjendje të punojnë. Padyshim që nuk do t’i përdorja kurrë fjalët Braverman. Ajo duhet të përdorë fjalë më të mençura”, tha Blackman.

Shkruaj nje koment