Datat kur kujtohet dita e mësuesit në botë

0
218

Organizata e Kombeve të Bashkuara për Arsim, Shkencë dhe Kulturë, UNESCO në vitin 1994, ka përcaktuar 5 tetorin si Ditën Botërore të Mësuesit, për të përkujtuar nënshkrimin e Rekomandimit  në lidhje me Statusin e Mësuesve  miratuar nga ana e ILO/UNESCO në Paris,  më 5 tetor 1966.

Po në këtë vit, sipas idesë dhe sugjerimit të UNESCO , pedagogu zviceran Robert Dottrens (1893 – 1984) hartoi edhe betimin solemn të mësuesit mbi bazën e betimit të Hipokratit.

Ja datat kur kujtohet në botë

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here