Demokracia lokale dhe pjesmarrja qytetare

0
434

15078725_1822580921352560_3934101451828829604_n 15135842_1822582844685701_8789604002989101469_n 15179064_1822580648019254_1096039622299248458_n

Demokracia Lokale dhe Pjesëmarrja Qytetare vijoi me trajnimet e radhës në Gjirokastër ku pjesëmarrës kanë qenë këshilltarë të bashkive Gjirokastër, Sarandë, Përmet, Delvinë. Libohovë etj. Tema të diskutimeve, kanë qenë çështje të ndryshme mbi qeverisjen lokale, rolin e këshilltarit bashkiak dhe sfidat e krijuara me proçesin e implementimit të reformës territoriale. Mes shumë temave për diskutim, ka rënë në sy ajo e “Fondeve e BE për Bashkitë” referuar nga pedagogu në Universitetin e Tiranës zoti Roland Bejko, “Mirë-administrimi i një bashkie si politikë lokale të shprehur në shifra” nga Ardian Turku drejtor i Departamentit të Pushtetit Vendor pranë PD, si dhe “Buxhetimi me pjesëmarrje si një strategji për t’i bërë financat lokale më demokratike” nga Gjergji Gjinko ekspert i çështjeve vendore. Ndër problematikat kryesore që përballen sot bashkitë e reja pas reformës territoriale është dhe balancimi i buxheteve vjetore. Trajnimi u organizua nën patronazhin e Fondacionit pёr Liri dhe Demokraci në bashkëpunim me Hanns-Seidel-Stiftung.

14915634_1822579988019320_2391234844744404201_n 15056238_1822580524685933_6137578774349729376_n 15068481_1822581031352549_6441723906073638107_o 15073560_1822580478019271_3948497959262770644_n 15073578_1822581714685814_1558266243248913681_n 15078617_1822580751352577_2115650290811881034_n 15094517_1822580828019236_4689801126145055921_n 15094904_1822581384685847_8680786013375156395_n 15107315_1822580061352646_4438047749015567330_n 15109524_1822581401352512_2563900986378811420_n 15122875_1822580204685965_555645857948291735_o 15129549_1822579894685996_2230783233559238428_o 15134548_1822580408019278_8804656480292613344_n 15134811_1822581374685848_8186518740808626387_n 15156831_1822581144685871_36354849568891910_o 15178204_1822579971352655_1277512761130016851_n

Shkruaj nje koment