Dendias ne krahe te Belerit :Vendimi skandaloz

0
81

Ministria e jashtme greke ka reaguar pas vendimit të gjykatës së Vlorës për lënien në burg të kandidatit të koalicionit “ Bashkë Fitojmë” në Himarë Fredi Beleri, duke e konsideruar si akt skandaloz. Në regimin zyrtar, Ministria e Jashtme greke e konsideron lënien në burg të Belerit si akt skandaloz.

Në deklaratën e publikuar ministria greke e cilëson arrestimin e Belerit si një veprim që nuk i takon shtetit të së drejtës dhe që sjell përmbysjen e rregullave të barazisë në zgjedhjet lokale në Himarë. Sipas deklaratës vendi nuk po ndjek rrugën evropiane dhe se ky vendim do ketë impakt negativ në marrëdhëniet e bashkimit europian me Shqipërinë.

“Vendimi i sotëm i gjykatës së Vlorës është skandaloz. Arrestimi i kandidatit për bashkinë e Himarës dy ditë përpara zgjedhjeve,nuk tregon shtet të së drejtës. Vendimi për burgosjen e kandidatit për kryetar bashkie, sjell përmbysjen e rregullave të barazisë në zgjedhjet lokale në Himarë,e cila është një qendër e rëndësishme e minoritetit etnik grek në Shqipëri. Një vendim ky që do të ketë impakt negativ në marrëdhëniet e bashkimit europian me Shqipërinë, pasi kusht për rrugën europiane të Shqipërisë është qëndrimi konstant i shteteve që aderojnë për anëtarësim, në rregullat europiane dhe në shtetin e së drejtës.
Vendime si i sotmi shkelin rregullat e mësipërme dhe tregojnë në realitet Shqipëria nuk po ndjek rrugën europiane,” shkruhet në deklaratën e Ministrisë së Jashtme greke.

Shkruaj nje koment