Denoncon Nebil Çika, nxënësit presion nga mësuesit për simbolet komuniste më 29 nëntor

0
146

Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve Politikë të Shqipërisë, permes kreut te saj Nebil Cika, ka reaguar per presionet qe po i’u behen nxenesve te shkollave ne mbare vendin nga ana e mesuesve per t’u zbukuruar me simbolet komuniste me rastin e te ashtuquajtures dites se clirimit te atdheut me 29 nentor.

Permes nje deklarate per shtyp, zoti Cika ka marre shkas te denoncoje kete skandal, pas raportimeve nga ana e prinderve te nxenesve.

Deklarata e plote:

Prej disa  ditësh po marr dhjetëra mesazhe nga prindër të përndjekur politikë të komunizmit të shqetësuar, pasi në shumë shkolla të Tiranës dhe të gjithë vendit mësuesit kanë urdhëruar nxënësit e sistemit të detyruar arsimor që për ftesën komuniste të “çlirimit” 29 nëntorin të shkojnë në shkollë me simbolet komuniste, kapele partizane me yllin e kuq dhe shall të kuq.

Ky është një tjetër akt i rëndë në fushatën e qeverise së rilindjes për restaurimin ideologjik historik dhe praktik të diktaturës komuniste në Shqipëri. Këto përpjekje për rikthimin e edukimit komunist në shkolla janë akte të rënda të shkeljes së ligjit nga urdhëruesit e këtyre praktikave dhe synojnë edukimin terrorist komunist të fëmijëve.

Shqiptarët veçanërisht të përndjekurit politikë antikomunistë i çojnë fëmijët në shkolla për të nxënë dijet e nevojshme për jetën e tyre e për tu edukuar me vlerat e lirisë e demokracisë si qytetarë të denjë të vendit dhe të botës dhe jo për tu bërë terroristë komuniste si ç’po vepron në rastin konkret por edhe në shumë raste të tjera administrata arsimore.

Në këto ditë kemi parë drejtues të lartë të qeverisë e administratës shtetërore të shfaqen publikisht me simbolet e komunizmit, por përdorimi i fëmijëve në shkolla për propagandë komuniste dhe detyrimi i tyre te mbajnë simbolet e komunizmit është një vepër e rëndë penale e parashikuar në ligj.

Në këtë situatë i bëj thirrje qeverisë shqiptare, ministres së arsimit, drejtorive arsimore, drejtorive të shkollave dhe mësuesve të heqin dorë nga këto praktika të edukimit terrorist të fëmijëve tanë.

Të gjithë prindërit që nuk duan që fëmijët e tyre të edukohen si komunistë e terroristë të mos pranojnë, të kundërshtojnë dhe të protestojnë ndaj këtij dhunimi të rëndë psikologjik e shpirtëror të fëmijëve të tyre.

Komunizmi terrorist nuk mund të jetë në asnjë rrethanë ideologji zyrtare e arsimit shqiptar dhe imponimi i tij në shkolla nga qeveria dhe administrata arsimore është një akt terrorist.

Ju kujtojmë që shkollat publike administrata arsimore paguhet në taksat e shqiptarëve shumica e të cilëve që në vitin 1992 i kanë thënë Jo me votë terrorizmit komunist. Rilindja e komunizmit nga qeveria dhe përfshirja në këtë politikë të restaurimit të diktaturës komuniste të fëmijëve është projekti më ogurzi i tyre.

Terrorizimi komunist që qeveria dhe administrata arsimore po ju ofron si model fëmijëve shqiptarë i ka kushtuar botës mbi 100 milionë viktima ku Shqipëria renditet e para me viktimat e saj në raport me numrin e popullsisë.

Terrorizmi komunist nuk mund të jetë modeli i fëmijëve tanë pavarësisht në se ky terrorizëm adhurohet e imponohet publikisht e zyrtarisht në shkolla, bulevarde e medie nga qeveria. Kryeministri zv/kryeministri, ministrja e arsimit, kryetari i bashkisë etj mund të vishen, apo mund të jenë vetë apo të bëjnë fëmijët e tyre, terroristë komunistë në shtëpitë e ambientet e  tyre private ,por nuk mund ta bëjnë të tillë në publik në shkolla etje , apo edhe me keq t’ua imponojnë fëmijëve tanë, fëmijëve e Shqipërisë.

Edhe një herë iu bëj thirrje kujtdo institucioni apo individi që po ndërmerr ketë aksion komunist në shkollat shqiptare: Jepini fund nxitjes së terrorizmit në shkolla dhe edukimit terrorist të fëmijëve tanë!

                                                  Nebil Çika

Kryetar i Shoqata Antikomuniste e të Përndjekurve Politikë të Shqipërisë

Shkruaj nje koment