Deputetët britanikë vendosin sot për largimin e Boris Johnson

0
29

Boris Johnson do të përballet me një votëbesim pasi u arrit pragu prej 54 letrash nga deputetët konservatorë që kërkonin largimin e tij.

Në një deklaratë, Graham Brady, kryetari i Komitetit të 1922-shit që përfaqëson Tories, tha se pragu prej 15% e deputetëve që kërkojnë një votëbesimi është tejkaluar.

“Në përputhje me rregullat, një votim do të mbahet midis 1800 dhe 2000 sot, e hënë 6 qershor”, vazhdoi ai. “Votat do të numërohen menjëherë më pas. Një njoftim do të bëhet në një kohë që do të këshillohet. Marrëveshjet për njoftimin do të publikohen më vonë sot.”

Për të qëndruar në detyrë, Johnson duhet të fitojë mbështetjen e të paktën 50% të të gjithë deputetëve konservatorë plus një, në total 180. Nëse ai fiton, ai është teorikisht i sigurt nga një sfidë për një vit.

Shkruaj nje koment