Disa Këshilla për të Jetuar 100 vite

0
100

Shumë prej nesh kanë të ngurtësuar klishenë e famshme se “fati është i shkruar”, dhe nuk ka rëndësi se sa kujdesemi për shëndetin.

Por kjo është rrëzuar nga shkencëtarët që kryejnë hulumtime të ndryshme. Mënyra se si ushqehemi është mjaft e rëndësishme për të mbajtur larg sëmundjet dhe për të shtuar vitet e jetës.

Ushqimi i shëndetshëm, dieta e balancuar, dhe aktiviteti fizik janë mjaft të rëndësishme. Ndërkohë, edhe lënia e cigares vlerësohet si mjaft e rëndësishme nëse doni të jetoni mbi 100 vite.

Dan Beuttner, kryesues i një studimi për dietën ka një këshillë: “Nëse dëshironi që të jetoni mbi 100 vjet, duhet të lini pak ushqim në pjatë”.

Ai thotë se nëse konsumoni fruta dhe perime mund të jetoni më gjatë. Sipas OBSH burrat duhet të konsumojnë dy mijë e 500 kalori në ditë, kurse gratë dy mijë.

Shkruaj nje koment