Dylli i veshit, cfarë kuptimi ka për shëndetin tuaj?

0
177

Dylli i veshit mund të na tregojë shumë gjëra për shëndetin.

Mund të mos ju pëlqejë ta shihni por herën e ardhshme që do pastroni veshët, shihni se çfarë po del jashtë.

Shumica e njerëzve nuk e kuptojnë faktin se krijimi i dyllit në vesh nuk është diçka e keqe, por faktikisht krijohet nga trupat tanë me qëllim që të parandalohen bakteret të futen në kanalin e veshit.

Dylli i mban veshët tonë të pastër, shëndetshëm dhe funksional.

Çfarë do të thotë nëse ngjyra e dyllit të veshëve tuaj është e verdhë, e lagësht dhe ngjitëse?

Ky është lloji më i shpeshtë i dyllit që gjendet te të rriturit. Kjo e ndihmon kanalin e veshit të thahet.

Çfarë do të thotë nëse ngjyra e dyllit të veshëve tuaj është e zezë dhe e trashë?

Stresi dhe shqetësimi mund t’i shkaktojë trupat tanë të prodhojnë më shumë dyllë.

Edhe djersitja e madhe mund të krijojë rritje të masës së dyllit, gjë e cila mund ta bllokojë kanalin e veshit dhe të shkaktojë çrregullime të përkohshme dëgjimi.

Nëse e vëreni se ngjyra e dyllit tuaj është e zezë dhe e trashë, duhet të siguroheni t’i pastroni veshët rregullisht për të shmangur çdo problem.

Shkruaj nje koment