E djathta Shqipëtare, e munguara e madhe e politikës moderne!

0
134

Nga Sidi Hasanaj

E djathta Shqipëtare, e munguara e madhe e politikës moderne!

Nuk është rastësi që Partia e Ilir Metajt, si çdo vit edhe këtë 29 Nëntor, shkoi te varrezat e dëshmorëve për të adhuruar idhujt e rremë:
Partizanët komunistë të rënë në luftë me Gjermanët nazistë.

Themë idhuj të rremë, se lufta e ashtëquajtur Nacional-Çlirimtare, ishte në thelb një strategji e mirë menduar nga truri komunist: Komiteti Moskovit Komunist për Ballkanin dhe Europën Lindore.
Komitet i cili prej viteve 1930 e deri në 1942 planifikoi dhe u investua në krijimin e “rezistencës partizane” në shumë vende të Europë lindore si instrumenti më populist për të fituar simpatinë s popujve dhe për të sjellë në krye të tyre, parti komuniste me lider të dalë nga kupola e rezistencës partizane.
Luftën me nazistët e fituan SHBA dhe aleatët, por Sovjetikët kapitalizuan maksimalisht atë pak rezistencë që ndërrmorën në vendet e tyre derisa SHBA shkatërroi ushtritë Naziste.

Për tu kthyher te ilir Metaj dhe partia e tijë, sot ai i shoqëruar me bijë e nipër funksionarësh të lartë komunistë, shkoi me kurora e u përul para heronjve komunistë.

Ndërkohë që mediat trasmetonin pamjet, në sfond dëgjoheshin disa pleq komunistë që çirreshin me zërin e ngjirur “kush nuk do E.Hoxhën është tradhëtarë” dhe në fakt ata ishin në koherencë të plotë:
Komandantët e partizanëve të shpallur heronj, ishin Enver Hoxha, Mehmet Shehu e Haxhi Lleshi.

Ilir Metaj jo rastësisht shkoi sot i shoqëruar me numdin dy të partisë së tij, Agim Neshon djalin e Gaqo Neshos, ambasadorin e komunistëve në Vjenë dhe sekretarin e parë të PPSH në Vlorë.

Politikani i akuzuar me fakte për dosje spiunimi mbi 130 faqe rreth shokëve të tij të fakultetit, Ilir Metaj numrin dy të partisë së tij ka pjellën e njeriut të afërt të Enver Hoxhës: Agim Gaqo Neshos… nipin e Hysni Kapos (joÇuditërisht numrin dy edhe të Hoxhës).

Komunistët janë koherent, nga 1930 e deri më sot në 2023 brez pas brezi kanë rruajtur gjakun e tyre, idhujt e tyre, kanë kamufluar me nota heroike kriminelët e tyre… kanë rikrijuar historinë e “lavdishme” të tyre, historinë më kriminale!

Problemi qëndron te e munguara e madhe në politikën Shqipëtare: E Djathta.

E djathta Shqjpëtare vazhdon ende nën kthetrat e një prej politikanëve më të errët që e ka mbajtur nën kthetrat e tijë atë: Sali Berishës!

Që në ngjizjen e saj, partia demokratike u krijua nën turpin e një fjalimi të Berishës “falenderojmë liderk. Ramiz Aliaj, i cili udhëhoqi Shqipërinë në beteja çlirimtare dhe e demokratizoi vendin”… një fjalim tragjik!

Sali Berisha që krijoi postulatin “bashkë fajtorë e bashkë vuajtës”, sot është aleati i madh i spiunit Ilir Metaj. Sot ai flet për lidhjet me sigurimin e shtetit të prokurorit Arben Kraja, por nuk votoi për hapjen e dosjeve të parlamentarëve… nuk donte të hapeshin dosjet e Ilir Metajt, Agim Neshos etj… sot ai mbrohet mediatikisht nga fëmijët e kupolës drejtuese të forcave Partizane si:
Djali i Mehdi Bushatit (Andi), djali i Spiro Kasos (Ivi), djali i Rustem Gjatës, i ndjeri nipi i Omer Nishanit bashkëpunëtorit të E.Hoxhës, djali i Stefanaq Pollos etj etj bijë që etërit e tyre ishin pjesë e kupolës partizano-komuniste.

23 vite në krye të PD, S.Berisha jo vetëm që bëri gjithçka të mos bëhej Lustracioni i krimeve të “dëshmorëve të rremë” komunistë, por kurrë nuk ndërrmori një hap serioz për të rishkruar historinë mbi fakte… kurrë!

E djathta Shqipëtare sot ka sfidën e madhe që të plotësojë mungesën e saj prej 1945 në politikën Shqipëtare.

Ajo kurrë prej 1945 nuk ka qenë e përfaqësuar politikisht në Shqipëri, dhe është mëkat që një spiun sigurimi si Ilir Metaj dhe doktori i familjes Kapo, të kërkojnë ende të mbajnë vulën, logon dhe kauzën e saj.

Ata janë njëlloj bijtë e etërve si pinjollët e bllokut të atashuar me PS, atashim në fakt natyral dhe i sinqertë.

Shkruaj nje koment