E pabesueshme ajo që po ndodh me popullsinë rome në Gjirokastër, jetojnë në mjerim të plotë

0
383

Miço Jemini, 71 vjeç, jeton i vetëm në lagjen Zinxhira të Gjirokastrës. Jeton me të ardhurat që i çojnë të afërmit nga Greqia. Ka qenë edhe vetë 1 vit në Greqi. Në mungesë, OSHEE i preu energjinë dhe i mori sahatin. Ka dy vjet që endet zyrave të kompanisë, por ata nuk ja rilidhin energjinë. Nuk ka mundësi të përballojë çmimin e druve të ngrohjes që është rritur disa herë. Miço tani jeton në errësirë dhe në mes të të ftohtit.

Pushteti qëndror dhe Bashkia Gjirokastër i kanë braktisur plotësisht popullsinë rome.

basha-ne-zinxhira-2

Shkruaj nje koment