E quajti “pasqyrë të turpit”, Rama firmos riorganizimin e Kadastrës

0
112

Për të realizuar atë që kryeministri i vendit, Edi Rama, e cilëson si ngritjen e një sistemi armiqësor me korrupsionin dhe miqësor me qytetarin, kryeministri ka firmosur në 22 dhjetor 2023 strukturën dhe organiken e re të agjencisë shtetërore të Kadastrës, që përfshin një shkurtim të stafit.

Konkretisht numri i përgjithshëm i punonjësve të Kadastrës do të jetë gjithsej 1228, nga të cilët 163 do të jenë punonjës të Drejtorisë së Përgjithshme dhe pjesa tjetër punonjës të drejtorive vendore të ASHK-së, Qendrës së Kadastrës Dixhitale dhe zyrave vendore të Agjencisë së Kadastrës.

Në strukturën e mëparshme, tashmë të shfuqizuar, numri i përgjithshëm i punonjësve të Kadastrës ka qenë 1293, çka do të thotë se shërbimet dixhitale kanë nxjerrë të panevojshëm vetëm 65 punonjës.

Struktura e drejtorisë së Agjencisë Shtetërore të Kadastrës ka mbetur e pandryshuar me 163 punonjës dhe me organikë të njëjtë.

Në muajin korrik, kur hyri në fuqi sistemi dixhital i Kadastrës, kryeministri paralajmëroi rritje të konsiderueshme të pagave të punonjësve, por ende nuk është konfirmuar në çfarë mase do të jetë kjo rritje.

Shkruaj nje koment