Edhe Letonia kundër Shqipërisë për negociata

0
113

Kryeministri i Letonisë, Krisjanis Karins deklaroi se nuk do të ketë vendim për Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut në lidhje me integrimin.

Karins tha se zgjerimi është shumë I rëndësishëm për BE por jo të gjitha vendet, sipas tij, janë dakord për hapjen e negociatave.

Një gjë të tillë e konfirmoi edhe kryeministri i Luksemburgut. Në takimin që zgjati deri në mesantë pati debate të shumta mes krerëve të shteteve nëse duhet apo jo që të hapeshin negociatat për Shqipëriën dhe Maqedoninë e Veriut.

Presidenti francez Emmanuel Macron kundërshtoi ashpër hapjen e negociatave për anëtarësimin e dy vendeve të ballkanit,

Shkruaj nje koment