Egërsia mbi Lazaratin, preludi i kanabizimit të Shqipërisë

0
53

Nga Prof.Dr Tritan Shehu

E kam theksuar prej kohesh se u be mire qe u ndalua kultivimi i kanabisit ne Lazarat, kam denuar cdo krim qe u krye aty, por thelbi i te vertetes qe ndodhi atje eshte krejt ndryshe nga cfare po kerkohet te paraqitet sot prej disave.
Ajo “goditje” ne Lazarat nuk shenon nje aksion ne luften kunder kanabisit, por ishte vetem nje alibi e pregatitur ne funksion te strategjise kriminale shteterore te kthyerjes se vendit ne “Republiken e Kanabisit”, sic e quajta une qe atehere.
Lazarati ky fshat i vogel, banoret e tij paqesore u agresuan ne nje menyre te tej skajeshme, pompoze, jo propocionale, vecse per te krijuar imazhin e reme te vullnetit qeverises per te ndaluar kultivimin e kanabisit, gje qe do te perdorej me tej si nje mjegullnaje per te fshehur vepren me kriminale, kanabizimin e organizuar te te gjithe Shqiperise.
Ne fakt ne Lazarat u goditen fshataret e thjeshte, jo banditet e vertete, ata do te perdoreshin me tej ne kanabizimin e vendit, qe u drejtua pikerisht nga stukturat shteterore, te cilat duhej ta ndalonin ate, ne bashkepunim me grupet kriminale (dhe me ata qe vepronin me pare ne Lazarat), duke i detyruar kultivuesit tu paguanin 10-15 Euro per bime.
Si pasoje kjo Rilindje mbushi shpejt me kanabis ne fillim Jugun e pastaj vendin ne terresi, nje nga veprat me te erreta kriminale e me pasoja te pa llogariteshme ne dimensione e kohe kjo per Shqiperine, duke u fshehur mbas Lazaratit.
Kjo eshte e verteta tragjike e asaj qe ndodhi, gje per te cilen deri me sot askush nuk po pergjigjet.

Shkruaj nje koment