Ekonomia drejt gremines

0
68

Inflacioni ne shtator ne vendin tone arriti ne 8.1% , vlera me e larte qd prej vitit 1997. Te dhenat e publikuara nga INSTAT, raportojne se çmimet kane arritur nivelin me te larte ne vendin tone krahasuar me shtatorin e 2021, ku kryeson transporti me 17.2% ku ka ardhur si pasoje e shtrenjtimit te karburantit dhe grupet ushqimore dhe pijeve joalkolike me 14%. Por kjo situate per ekspertet eshte nje stagflacion ekonomik.

Shkruaj nje koment