Ekstradimi nga Londra, Edmond Haxhia dhe anglezët kërkojnë liri me kusht

0
86

Përpara gjykatësit  të specializuar për ekstradimet  Michael Snow,  kanë dalë Edmond Haxhia,  Steven Hunt, Thomas Mithan dhe Harriet Bridgeman.

Gazetari Top Channel Muhamed Veliu i cili është duke e ndjekur këtë seancë gjyqësore,  raporton se prokurorja Zoe Lash është ajo e cila përfaqëson shtetin shqiptarë kërkues i ekstradimit.

Ajo  fillimisht i relatoi gjykatës rrezikshmërinë e veprës penale për të cilën Shqipëria kërko

n ekstradimin.

Përmes avokatëve të katër të arrestuarit kanë depozituar kërkesat për liri me kusht kundrejt bllokimit të pasaportës, monitorimit elektronik, paraqitjes çdo javë në një stacion policie dhe garancive pasurore.

Ajo  fillimisht i relatoi gjykatës rrezikshmërinë e veprës penale për të cilën Shqipëria kërkon ekstradimin.

Përmes avokatëve të katër të arrestuarit kanë depozituar kërkesat për liri me kusht kundrejt bllokimit të pasaportës, monitorimit elektronik, paraqitjes çdo javë në një stacion policie dhe garancive pasurore.

Të katra këto kërkesat janë kundërshtuar prej përfaqësueses së Shqipërisë Zoe Lash.

Në orët në vijim gjykatësi Michael Snow pritet të japë vendimin për pranimin ose jo të ndryshimit të masës së sigurisë nga arrest me burg në liri me kusht.

Shkruaj nje koment